آشنایی کامل با فنر کشی و موارد کاربرد آن

آشنایی کامل با فنر کشی و موارد کاربرد آن

مقدمه

فنرها وسایل مکانیکی هستند که می توان از آن ها برای ایجاد نیروهای فشاری، کششی یا پیچشی استفاده کرد. از انواع فنرها برای بلند کردن سوپاپ های موتور، باز کردن مجموعه های قالب یا نگه داشتن باتری ها در جای خود و سایر موارد دیگر می توان استفاده کرد. فنرها معمولا به صورت سیم پیچ تولید می شوند، همچنین می توان آن ها را با استفاده از فولاد جامد ماشینکاری کرده و به صورت سیلندر آن ها را تولید کرد. فنرهای سیمی معمولی نیرویی را تولید می کنند که با فشار دادن و یا کشیده شدن فنر، قدرت آن به صورت خطی افزایش می یابد. این عملکرد نسبت به فاصله جابجایی، به عنوان حرکت قانون هوک شناخته می شود. فنرها اغلب با استفاده از ماشین های سیم پیچ اختصاصی ساخته می شوند. با پیچیش تعداد مشخص سیم پیچ در طول فنر، نیروی ثابتی در آن ها ایجاد می شود. در ادامه درباره کاربرد فنر کششی و نحوه عملکرد آن ها به طور کامل توضیح می دهیم، لطفا تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

فنر کششی چیست

فنرهای کششی اغلب برای حمل یک کشش اولیه ساخته می شوند که به آن ها اجازه داده می شود تا انرژی را ذخیره کرده و زمانی که تحت تاثیر نیروهای کششی قرار گیرند، بتوانند نیرو را اعمال کنند. انرژی ذخیره شده در فنرهای کششی، مقاومتی را ایجاد می کند، در این حالت فنر سعی می کند تا به شکل اولیه خود برگردد. عملکرد فنر کششی به نیروهای اعمال شده توسط عوامل خارجی بستگی دارد. این نوع فنر دارای نقاط اتصالی هستند که آن ها را قادر می سازد تا نیروهای کششی را اعمال کنند. شکل ظاهری این مدل فنر، اغلب به صورت حلقه ای شکل است.

فنر کششی چیست

کاربرد فنر کششی

از فنرهای کششی اغلب به عنوان فنرهای برگشتی استفاه می شود. از این مدل فنر برای استفاده در درب های گاراژ یا سیستم های بخش کشاورزی کاربرد دارند. همچنین فنرهای کششی کاربردهای زیادی در صنعت اتومبیل سازی، لوازم خانگی و ساخت انواع دستگاه های پزشکی دارند. از فنرهای کششی در ابعاد بزرگتر علاوه بر مصارفی که گفته شد، در ورزش و فیزیوتراپی نیز استفاده می کنند. ورزشکاران می توانند از فنرهای کششی به عنوان یک تجهیزات ورزشی استفاده کنند. شما عزیزان می توانید برای دستیابی به اندامی ایده آل با کمک فنرهای کششی مخصوص ورزش، در خانه و یا در باشگاه ها انواع حرکات ورزشی را انجام دهید. در واقع از فنرهای کششی می توانید برای تقویت عضلات ساعد، مچ و بالا تنه خود استفاده کنید.

عملکرد فنر کششی

عملکرد فنرهای کششی به این صورت است که، آن ها باید بتوانند به راحتی پس از کشش به حالت اولیه خود بازگردند. در واقع این نوع فنر زمانی که تحت تاثیر نیرو قرار می گیرند، کش می آیند و در نهایت تمایل دارند که به شکل اولیه خود برگردند. در دو طرف این نوع فنر قلاب هایی وجود دارد که می توان آن ها را به اجسام مختلفی متصل کرد. با کشیدن این قلاب ها در فنر انرژی ذخیره می شود، در این صورت فنر قادر است تا وظیفه ی خود را انجام دهد. میزان فاصله حلقه ها در فنرهای کششی، به میزان نیروی وارد شده به آن ها بستگی دارد. بسته به نوع قلاب های به کار رفته در فنر، فنرهای کششی به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند.

عملکرد فنر کششی

ساخت فنر کششی

فنرسازی کیان فر یکی از مجموعه های تولید کننده فنر کششی با عملکرد بسیار بالا است. این مجموعه برای ساخت فنرهای کششی سفارشی، از هندسه های نسبتا ساده و یا بسیار پیچیده تخصصی استفاده می کند. ساخت فنر با حلقه های استاندارد امری پیچیده ای نیست. با این حال برای ساخت فنرهای کششی باید متناسب با ویژگی های مقاومتی در برابر بار، طراحی و ساخته شوند. برای ساخت یک فنر استاندار باید مواردی از جمله سیم و قطر داخلی، جهت سیم پیچ، بارهای برداشته شده و یا آزاد شده، طول های موثر مختلف، را در نظر گرفت.

ساخت فنر کششی

جنس فنرها

فولادهای کربن بالا رایج ترین مواد برای تولید فنر هستند. سیم هایی با کشش پایین کاربردهای کمی دارند و هزینه ی آن ها نیز پایین تر است، در حالی که موادی با کشش بالاتر برای کاربرهایی با تنش بالاتر مناسب هستند از این جهت قیمت آن ها نیز افزایش می یابد. فولاد ضد زنگ یکی دیگر از موادی است که برای تولید فنرها استفاده می شود. این نوع ماده در برابر حرارت های بالا و خوردگی بسیار مقاوم هستند.

نتیجه گیری

در این مقاله درباره کاربرد فنر کششی و نوع عملکرد آن ها به طور کامل توضیح دادیم. فنر یک جسم الاستیک است که وظایف زیادی را قادر است انجام دهد. وظیفه اصلی فنر، ذخیره انرژی مکانیکی است. بیشتر فنرهای مکانیکی به منظور ذخیره انرژی و آزادسازی آن در صورت نیاز، طراحی شده اند. مقدار انرژی ذخیره شده، به اندازه فنر و نوع ماده ای که در ساخت آن ها استفاده شده است، بستگی دارد. انواع فنرها از جمله فنر فشاری، کششی، تسمه ای و سایر موارد دیگر طوری طراحی شده اند که بتوانند در برابر تنش ها بسیار مقاوم باشند. مواد به کار رفته در ساخت فنر باید به گونه ای باشد تا بتوانند در محیط های شدید مانند دماهای بالا و یا پایین و شرایط خورندگی، به راحتی کار کنند و ضربه های شدید را نیز بتوانند تحمل کنند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *